Exotisk potatisgratäng

Serverar: 2 portioner

En vackert gul gratäng med doft av oliver och saffran i en härlig kombination.

Ingredienser

  • 4 st potatis, mjölig sort, okokt
  • 0,75-1 st fänkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,2 g saffran
  • 0,75 dl gröna oliver
  • Salt
  • Vitpeppar efter smak
  • Timjan, torkad efter smak
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl standardmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen.
    2. Dela fänkålen och skär den i skivor. Skala och hacka vitlöken.
    3. Blanda potatis, fänkål, vitlök, saffran, oliver (gärna av fin sort), salt, vitpeppar och timjan i en bunke.
    4. Häll över blandningen i en smord ugnssäker form där gratängen blir cirka 4 centimeter hög.
    5. Fördela matlagningsgrädde och mjölk över formen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
    7. Servera med stekt kassler, ruccolasallad med oliver, morotsbröd och en frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben