Exotisk rabarbersmulpaj

Serverar: 4 portioner

Havregryn och cocos är det i denna paj. Råsocker, ingefära och kanel sätter smak på fyllningen.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl cocos
  • 100 gram kallt smör i tärningar
  • Fyllning
  • 6 st -8 st rabarberstjälkar
  • 0,75 dl russin
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kanel
  • Servering
  • Glass eller grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda ing. till smuldegen Skölj och skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg i pajform.Lägg i russinen Blanda potatismjöl,råsocker, kanel och ingefära och strö över.
    2. Täck med smuldegen.
    3. Grädda i 225 grader ca 25 min
    4. Serveringsförslag Glass eller vispad grädde. Varför inte bägge!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben