Rabarbersmulpaj med hasselnötssmak

Serverar: 4-6 portioner

En riktig favoritdessert så här på vårkanten - en enkel smulpaj med rabarber.

Ingredienser

  • 700 g rabarber
  • ¾ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g hackade hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Skär rabarberstjälkarna i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarberbitarna. Sätt in formen i ugnen i 10 minuter.
    3. Blanda mjöl, nötter och socker i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna till en smulig massa.
    4. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter.
    5. Servera rabarberpajen med löst vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    UllaC 16 maj 2011

    Rabarbersmulpajen med hasslnötter smakade jättegott. Det skall ni absolut prova!

    JennyV 17 maj 2011

    Hur god som helst!! Underbar smak av hasselnötter!!!

    Buspippi 18 maj 2011

    Måste provas det låter mycket gott har lagt in den som efterrätt om två veckor i våran matsedel.

    Annagoter 28 maj 2011

    mums vad gott!

    LOSU 9 juli 2011

    Enkel att göra och god! Jag bytte ut ca 150 g av rabarbern mot hallon. Hallon och rabarber passar bra ihop.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben