En riktig favoritdessert så här på vårkanten - en enkel smulpaj med rabarber.
Ingredienser
700 g rabarber
¾ dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
1 ½ dl vetemjöl
100 g hackade hasselnötter
1 dl socker
125 g smör, rumsvarmt
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Skär rabarberstjälkarna i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarberbitarna. Sätt in formen i ugnen i 10 minuter.
Blanda mjöl, nötter och socker i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna till en smulig massa.
Fördela smuldegen över rabarbern och grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter.
Servera rabarberpajen med löst vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Rabarbersmulpajen med hasslnötter smakade jättegott. Det skall ni absolut prova!
Hur god som helst!! Underbar smak av hasselnötter!!!
Måste provas det låter mycket gott har lagt in den som efterrätt om två veckor i våran matsedel.
mums vad gott!
Enkel att göra och god! Jag bytte ut ca 150 g av rabarbern mot hallon. Hallon och rabarber passar bra ihop.