Rabarbersmulpaj med havregryn

Serverar: 4-6 portioner

Den syrliga rabarbern passar perfekt till den knäckiga smulpajen. Glutenfri.

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • Smuldeg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl havregryn, Ren havre
  • 1½ dl fin mjölmix, glutenfri
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Vaniljvisp, lättvispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rabarbern om det behövs och dela den i ca 1½ cm stora bitar. Hetta upp smör i en kastrull och fräs rabarber och socker ett par minuter. Fördela rabarberblandningen i portionsformar eller i en stor form.
    3. Vispa smör och socker fluffigt. Rör ner havregryn, mjölmix, vaniljsocker, bakpulver, vispgrädde och ägg. Klicka ut smeten över rabarberblandningen.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter för portionsformar, 35-40 minuter för en stor form.
    5. Servera pajen/pajerna med vaniljvisp, lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben