Jordgubb- och rabarbersmulpaj med kolasås och cheesecakekräm

Recept från Sofismat.

Ingredienser

  • Smulpaj
  • 1 kg rabarber
  • ½ l jordgubbar
  • ½ dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • Cheesecakekräm
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Smulpaj: Skölj, skala och skiva rabarbern. Snoppa jordgubbarna och dela i klyftor. Fördela bären i en stor pajform. Strö över brunt farinsocker.
    2. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och smula över bären. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
    3. Kolasås: Mät upp och koka ihop alla ingredienser till såsen i ca 10 minuter tills smeten tjocknat.
    4. Cheesecakekräm: Rör ihop alla ingredienser till krämen.
    5. Servering: Servera pajen med ringlad kolasås över och en klick kräm på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben