Exotisk räkgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Gratängen går bra att förbereda. Sedan återstår bara att lägga på sufflétäcket och grädda gratängen strax innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 6 1/2 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 3/4 tsk salt
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 ananasskivor
  • 3/4 dl ananasspad
  • 1 burk sparris, ca 250 g
  • 1 kg räkor med skal
  • Sufflétäcke
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Koka upp vatten, salt och curry. Tillsätt riset och låt det koka ca 20 minuter eller tills vätskan har kokat in. Låt riset ånga av. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikorna. Dela ananasskivorna och sparrisen i mindre bitar.
    3. Fräs svampen i lite matfett. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter. Rör ner det i riset.
    4. Skala räkorna. Rör ner räkor, sparris och ananas i riset.
    5. Fördela risröran i en smord eldfast form. Droppa över ananasspadet. Vispa grädden till skum. Rör ner äggulor och majonnäs i grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner det försiktigt i gräddblandningen och bred röran över riset. Strö över riven ost. Grädda i övre delen av ugnen ca 10–15 minuter eller tills täcket har fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben