Exotisk riswok

Serverar: 6 portioner

Alla kommer att älska den häftiga smaken på denna polynesiska risrätt. Den korta tillagningstiden gör inte rätten sämre.

Ingredienser

  • 9 ½ dl kokt vitt ris
  • ½ dl hönsbuljong
  • ½ dl hackad salladslök eller purjolök
  • 2 msk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 3 tsk rapsolja
  • 3 äggvitor, vispade
  • 200 g sockerärter
  • 300 g babymajs
  • 200 g ananasbitar på burk, avrunna
  • 100 g vattenkastanjer, avrunna och skivade
  • Instruktioner

    1. Blanda buljong, salladslök, soja och hoisinsås i en skål. Blanda väl.
    2. Hetta upp 1 tsk olja i en teflonwok eller stekpanna. Häll i äggvitorna och stek dem tills de är fasta. Vänd dem och stek ca 1 minut på andra sidan. Lägg över dem på ett fat och strimla dem.
    3. Hetta upp resten av oljan på medelvärme. Tillsätt riset och bryn det under omrörning ca 2 minuter.
    4. Tillsätt sockerärter, babymajs, ananas, vattenkastanjer, buljongblandningen och äggstrimlor. Bryn dem under omrörning tills allt är genomvarmt ca 5 minuter. Lägg upp riset på ett serveringsfat och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben