Exotiska bollar

Serverar: 18 portioner

Glutenfritt!

Ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötssmör med krokant (jordnötsbitar)
  • Instruktioner

    1. Börja med att mäta upp kokosflingor, sesamfrön och solroskärnor. Rosta blandningen under omrörning i en torr stekpanna tills den efter ett par minuter fått en lätt gyllene färg. Är solroskärnorna redan rostad blandas de ner efteråt. Låt blandningen kallna. Ta undan ca 1 dl av blandning till garnering.
    2. Smält den mörka chokladen i mikrovågsugn eller i varmt vattenbad.
    3. Häll resten av den rostade blandningen i en bunke. Tillsätt jordnötssmöret och den smälta chokladen. Rör om till en smet.
    4. Forma kakmassan till runda bollar. Rulla bollarna i den sparade rostade blandningen. Förvara bollarna kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben