Fänkåls- och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Potatis med sin milda smak, fänkålen med sin svaga lakritston - passar utmärkt tillsammans med den goda getosten. Tre komponenter som går hand i hand med varandra i denna ljuvliga gratäng.

Ingredienser

  • Ca 500 g mjölig potatis
  • Ca 300 g fänkål
  • Ca 150 g getost
  • Flingsalt
  • Nymalen peppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala potatisen. Skiva potatis och fänkål tunt. Varva potatis, fänkål, smulad getost, salt och peppar i en stor ugnssäker form eller i fyra små formar.
    3. Vispa ihop créme fraiche och grädde och häll blandningen över grönsakerna. Strö på riven ost.
    4. Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben