Fänkålsgravad lax med parmesansås

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 4 timmar

Gott!

Ingredienser

  • 1 kg lax med skinn men utan ben
  • 0.75 dl salt
  • 0.75 dl socker
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 0.5 msk krossade enbär
  • 1 msk grovkrossade korianderfrön
  • Rivet skal av en citron
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 litet finstrimlat fänkålshuvud
  • 0.5 dl pernod
  • Parmesansås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 tsk flytande honung
  • 4-5 msk pernod
  • Saften av ½ lime
  • Instruktioner

    1. Blanda alla kryddor. Gnid in laxen, lägg på fänkål och droppa över pernod.
    2. Lägg ihop laxsidorna och lägg på folie.
    3. Lägg på lätt tyngd och ställ svalt minst två dygn. Vänd var tolfte timme.
    4. Torka rent och skär i skivor. Servera med parmesansås Parmesansås: Vispa ihop alla ingredienser och låt såsen stå och ”mogna” minst ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben