Fänkålsklyftor i vinägrett

Serverar: 4 portioner

Mycket gott GI-recept. Passar till all slags kött, fisk och fågel. GB 0,3

Ingredienser

  • 2-3 fänkålsstånd
  • Salt
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • Saft av 1 citron
  • Garnering
  • Citronrasp
  • Svarta vallmofrö
  • Instruktioner

    Ansa fänkålen och skär varje stånd i 8 klyftor. Låt sjuda i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i senap i en skål och vispa ner oljorna droppvis i senapen tills det blir en krämig dressing. Smaka av med citronsaften. Häll senapsdressingen över den varma fänkålen. Låt allt marinera i kylen i några timmar eller över en natt. Garnera med citronrasp och vallmofrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben