Färskpotatissallad med bönor och krämig vinägrett

Serverar: 4 portioner

Potatissallad med sockerärtor, salladslök, bönor, äpple, körvel och pepparrott Till potatissalladen serveras en krämig vinägrett

Ingredienser

  • Krämig vinägrett
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk majonnäs
  • 1 ½ msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • Sallad
  • 400 g kidneybönor
  • 500 g kokt kall eller ljummen färskpotatis, skivad eller delad
  • 150 g strimlade sallads- eller sockerärtor
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 urkärnat syrligt äpple, i bitar
  • 1 dl grovhackad körvel
  • 1 tsk riven färsk pepparrot (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen.
    2. Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
    3. Lägg potatis, sugarsnaps, salladslök, äpple, bönor, körvel och pepparrot i en rymlig skål. Häll på vinägretten och blanda försiktigt.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben