Färskpotatissallad med bönor och krämig vinägrett
Potatissallad med sockerärtor, salladslök, bönor, äpple, körvel och pepparrott
Till potatissalladen serveras en krämig vinägrett
Ingredienser
Krämig vinägrett
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk majonnäs
1 ½ msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
Sallad
400 g kidneybönor
500 g kokt kall eller ljummen färskpotatis, skivad eller delad
150 g strimlade sallads- eller sockerärtor
3 strimlade salladslökar
1 urkärnat syrligt äpple, i bitar
1 dl grovhackad körvel
1 tsk riven färsk pepparrot (efter smak)
Instruktioner
- Koka potatisen.
- Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
- Lägg potatis, sugarsnaps, salladslök, äpple, bönor, körvel och pepparrot i en rymlig skål.
Häll på vinägretten och blanda försiktigt.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)