Fänkålssoppa med lax

Serverar: 4 portioner

God soppa.

Ingredienser

  • 2 hela fänkålsstånd
  • 4 potatisar
  • 1 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk stött torkad fänkål
  • 100 g rökt lax
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 1 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • Grissini eller brytbröd
  • Instruktioner

    1. Strimla fänkålen. Skala potatisen, skär i småbitar. Stek potatis och fänkål i smör.
    2. Häll över hälften av buljongen, koka i 10 minuter. Mixa soppan. Tillsätt resten av buljongen, koka upp.
    3. Blanda mjöl och grädde och rör i. Sjud i 5 minuter. Krydda med fänkål, salt och peppar. Strimla laxen och lägg i soppan. Strö persilja över soppan.
    4. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben