Fänkålssoppa med lax
Serverar:
4 portioner
God soppa.
Ingredienser
2 hela fänkålsstånd
4 potatisar
1 msk smör
1 liter fiskbuljong
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk stött torkad fänkål
100 g rökt lax
Salt
Peppar
Garnering
1 msk hackad persilja
Tillbehör
Grissini eller brytbröd
Instruktioner
Strimla fänkålen. Skala potatisen, skär i småbitar. Stek potatis och fänkål i smör.
Häll över hälften av buljongen, koka i 10 minuter. Mixa soppan. Tillsätt resten av buljongen, koka upp.
Blanda mjöl och grädde och rör i. Sjud i 5 minuter. Krydda med fänkål, salt och peppar. Strimla laxen och lägg i soppan. Strö persilja över soppan.
Servera med bröd.
Liknande recept
Fänkålssoppa med strimlad lax
8
1
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!