Fänkålssoppa med potatis

Just nu finns det fänkål i grönsaksdiskarna. Ibland köper jag och går hem och lagar något av dem. Igår var det så ruggigt och kallt att jag hittade på den här soppan. Inte dumt med en grov ostsmörgås till, och en satsumas till efterrätt.

Ingredienser

  • 1 stor fänkål
  • 4 potatisar
  • 1 liter vatten
  • 2,5 veg buljongtärning
  • 1 1/2 msk torkad dill
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 1 pkt kaffegrädde (10% fett)
  • 1 1/2 msk vetemjöl + litet vatten till avredning
  • Instruktioner

    Koka upp vatten i din vattenkokare, det går fort. Sätt en rejäl kastrull , 2,5- 3 liters är lagom ,med en skvätt vatten i på plattan och låt den bli het . Skölj och skär fänkålen i klyftor och häll ner dem direkt i kastrullen . Skala potatisarna och skär i klyftor. Ner med dem i kastrullen . Häll det kokande vattnet över fänkålen och potatisen. Tillsätt buljongtärningarna och koka i 20 minuter under lock. Ta upp grönsakerna och kör dem med mixern och töm ner dem tillbaka i kokvattnet i kastrullen. Tillsätt dill, koriander, kaffegrädde, ev litet salt. Rör ut litet vetemjöl i en kaffekopp vatten och sila ned det i soppan genom en tesil och rör om. Låt allt koka upp under omröring i ca 5-6 minuter. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben