Färgglad coleslaw

Serverar: 6 portioner

Här är en sallad som inte behöver lagas i sista minuten - den vinner tvärtom på att stå till sig lite. En annorlunda coleslaw med rödkål i. Gott till grillat.

Ingredienser

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1/4 rödkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • Dressing
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 3 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk osötad fransk senap
  • 1 tsk sellerifrö eller -salt
  • ½ tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persiljekvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Strimla kålen fint och skär den i 3 cm långa bitar. Skölj och skala morötterna och riv dem grovt. Skala löken och hacka den fint. Blanda grönsakerna i en skål.
    2. Blanda majonnäs, koncentrerad äppeljuice, vinäger, senap, sellerifrö/salt och citronskal väl i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl tills allt täcks av dressingen. Låt salladen dra i ca 10 minuter. Garnera med persiljekvistar.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben