Färgglad festpaj

Serverar: 4-6 portioner

Härligt örtdoftande paj där sältan från kasslern balanseras av söt ananas.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 tsk torkad salvia eller ½ kruka färsk salvia
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • ½ tsk salt
  • 300 g benfri kassler
  • 5 ringar ananas, konserv
  • 1 stånd broccoli
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda mjöl och smör i en matberedare. Kör på högsta hastighet tills smöret är finfördelat. Häll i vattnet, arbeta ihop degen till en boll. Låt degen vila kallt insvept i plast 30 minuter.
    3. Kavla eller tryck ut degen i en rund form. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
    4. Fyllning: Blanda mjölk, grädde, ägg och salvia i en skål. Tillsätt ost och salt. Häll äggstanningen i pajskalet. Strimla kasslern, halvera ananasringarna och dela broccolin i mindre buketter. Lägg dem i pajskalet.
    5. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter till pajen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben