Färgglad grönsaksfrittata

Serverar: 6 portioner

Lång tillagningstid men i gengäld sköter den sig själv i ugnen. Servera på buffébordet, eller som tilltugg i bitar, eller som middag med en grönsallad till.

Ingredienser

  • 500 g broccoli, 2 stånd
  • 2 buntar grön sparris
  • 8 salladslökar
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe gräslök
  • 250 g lagrad ost, t ex Västerbottensost
  • 12 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk smör till formen
  • Garnering
  • Kryddgrönt, t ex gräslök eller persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform och placera ett bakplåtspapper i bottnen på formen.
    2. Ansa broccolin och dela i små buketter, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, ta av och spola i kallt vatten. Dela halva mängden sparris i mindre bitar och spara resterande hela. Ansa salladslöken och koka den i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten, dela i mindre bitar. Ansa, kärna ur och tärna paprikorna. Klipp gräslöken och riv osten.
    3. Varva grönsaker, ost och kryddor i den smorda formen. Lägg hel sparris överst i en dekorativ rad. Vispa samman ägg, salt och peppar. Häll över grönsakerna, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner mellan grönsakerna.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med en sticka att det är klart, täck med folie om det får för mycket färg. Dela i mindre bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben