Färgglad paprikagryta

Serverar: 4 portioner

God gryta man kan ha både till vardags och till fest.

Ingredienser

  • 600 g skinka el. bog ( fläskfilé)
  • 3 paprikor i olika färger, hackade
  • 2 dl grovhackad lök
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1½ msk kinesisk soja
  • 2 msk osötad senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl crème fraiche, drygt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Bryn köttet, salta och peppra efter egen smak. Tag upp köttet medan du fräser lök och paprika. Lägg tillbaka köttet, tillsätt buljongen och låt det koka upp, sänk sen värmen. Tillsätt soja, senap och paprikapulver, låt sakta koka under lock 15-20 min tills köttet känns mört. Rör i creme fraiche och koka upp. Blanda vetemjöl med vattnet och tillsätt mjölredningen, låt koka någraminuter under omrörning.
    2. Servera med pasta eller ris. Sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben