Färgglada korvspett

Serverar: 4 portioner

En kul och annorlunda vardagsrätt på ett festligt sätt. Servera spetten med ris eller potatismos.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 2 msk smör
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk curry
  • ½ msk sesamfrön
  • grillspett i trä
  • Currysås
  • 1 liten gul lök
  • 1 äpple
  • 2 tsk curry
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär falukorven i stavar, 2-3 cm tjocka. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i bitar.
    2. Trä falukorv och paprika på spett. Stek spetten gyllene runtom i en stekpanna. Sänk värmen, ringla sweet chilisås över spetten och dofta över curry. (Naturligtvis kan man även grilla spetten)
    3. Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna. Strö dem över spetten vid servering.
    4. Currysås: Skala och finhacka äpple. Fräs lök, äpple och smör, strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten och grädde. Smula i buljongtärningen. Låt småputtra under omrörning 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben