Färgrik pastasallad

Serverar: 4 portioner

Den här lätta och ljuvliga pastasalladen är en härlig rätt. Perfekt för sommarens luncher utomhus. 396 kcal/portion

Ingredienser

  • 300 g pasta, t ex penne
  • 1,5 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk röd pesto
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 stor rödlök, skuren i klyftor
  • 1 skivad zucchini
  • 250 g cocktailtomater
  • 350 g kokt färsk grön sparris, halverad
  • 1 finstrimlad stor röd paprika
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med vatten i en stor kastrull enligt paketets anvisningar, eller tills pastan är al dente. Låt pastan rinna av, spola under kallt vatten och lägg pastan i en skål. Blanda crème fraiche och pesto och ställ åt sidan.
    2. Blanda olivolja och pressad vitlök i en stor skål. Blanda ner rödlök, skivad zucchini, cocktailtomater och sparris. Hetta upp en stor grillpanna på hög värme och bryn grönsakerna i omgångar, ca 2-3 minuter, vänd en gång.
    3. Ta upp grönsakerna ur pannan och ställ åt sidan. Lägg paprikastrimlorna i ett lager i grillpannan och bryn 1-2 minuter tills de börjat mjukna och bli svarta på kanterna. Ta upp paprikan ur pannan. Lägg över alla grönsaker i skålen med pasta. Tillsätt pestodressingen och blanda väl. Ät pastasalladen genast ljummen eller ställ salladen en stund i kylen och ät den kall.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben