Burgundisk köttgryta - har inspirerat mig till den mustiga köttfärsgrytan.
Ingredienser
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot (ca 150 g)
1-2 stjälkar blekselleri
2 msk rapsolja
2 msk konc oxfond med rödvin (Bong)
3 dl vatten
2-3 msk syltlök
½ tsk torkad timjan eller 5-6 färska timjankvistar
1 skiva sidfläsk
20 små champinjoner
2 tsk kinesisk soja
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl rödvin
Tillbehör
Kokt pasta, gärna gnocchi
Mustgt god och lättlagad!!
En jättegod gryta som är snarlik i smaken som min egen Fransk köttgryta. Denna var snabb och enkel att laga. Jag tog en klick tomatpuré också för att få det lilla extra. Istället för sidfläsk tog jag 3 skivor bacon som fick fräsa med grönsakerna. Jag serverade pasta till, men ris funkar också bra, eller kanske till och med bättre. Full pott!