Boeuf Bourguignon

Serverar: 6 portioner

Så suveränt god. Blev en favorit hos oss med en gång. Låt dock grytan stå 1dygn innan man njuter av den, vilka otroliga smaker. Vi använde oss av älgkött, och vinet Umbala. Hur gott som helst.

Ingredienser

  • 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 flaska rött vin, 75 cl
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g steklökar
  • 250 g champinjoner
  • 2 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta. Skär morötterna och klyfta löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra. Pudra över mjölet och rör om.
    2. Häll på vin, vatten och fond. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna, koka upp under omrörning och låt småputtra tills köttet är mört ca 2-2 ½ timme.
    3. Skala under tiden steklökarna och fräs dem några minuter i smör. Tillsätt dem efter ca 1 ½ timme. Koka svampen torr i en torr stekpanna., tillsätt en liten smörklick och bryn.
    4. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    10

    Kommentarer (1)

    dolores 16 mars 2011

    Perfekt sportlovsmat (och även andra tillfällen)tillagas hemma och värmes på kvällen när man trött anländer till hyrd stuga........som i vårat fall. Kanon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben