Boeuf Lyonnaise

Serverar: 4 portioner

En gammal fin fransk husmanskosträtt. Utmärkt att laga om man har rester av rostbiff eller annat kött.

Ingredienser

  • 500 g kokt eller stekt oxkött, t ex grillad rostbiff
  • 500 g kokt potatis (ev på burk)
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor som i sin tur delas i mindre bitar. Skär potatisen i lika stora bitar. Skala och skär löken i strimlor. Bryn potatisen. Ta upp den och håll den varm. Lägg i löken, men låt den sakta steka utan att ta färg, den ska bara bli mjuk.
    2. Ta upp löken. Bryn köttet hastigt, tillsätt potatisen och löken. Pressa ner en vitlöksklyfta. Blanda försiktigt.
    3. Stänk lite vinäger över. Salta och peppra och strö hackad persilja över alltsammans före serveringen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben