Boeuf Bourguignon

Serverar: 4 portioner

Mums.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist färsk timjan
  • Maizena majsstärkelse + vatten
  • 200 g skogschampinjoner
  • Instruktioner

    1. Bryn köttbitarna på hög värme så de får en fin färg. Salta och peppra. Klyfta löken. Slanta morötterna och skär palsternackan i stavar. Skiva vitlöken.
    2. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs någon minut. Tillsätt vin, fond, lagerblad och kryddor. Låt köttet koka minst 1 timma. Red grytan med maizena utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
    3. Dela svampen och fräs den lätt i olivolja. Salta och peppra. Lägg ner i grytan och låt puttra med de sista 5 minutrarna.
    4. Servera grytan med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    10

    Kommentarer (2)

    Elis 4 mars 2008

    Så jäkla gott.Det var länge sen man åt detta. Måste göra det snart känner jag.Mums!!!!!

    recepttorka 21 februari 2010

    Bara sååå GOTT GOTT GOTT :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben