Boeuf Bourgignon

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

Gudomligt gott!

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar, högrev
  • 1 morot
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • 10 silverlökar
  • 4 dl rödvin
  • 2 burkar hela champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • Bladpersilja
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skär löken, purjolök. När fettet smält, häll i grönsakerna och fräs dem lätt utan att bryna. Lägg i det brynta köttet och pudra över med vetemjöl. Blanda omkring så att mjölet fördelar sig jämnt.
    2. Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Häll på vinet och pressa i vitlöksklyftorna. Låt det hela koka upp, sänk värmen och låt det småputtra.
    3. Bryn champinjonerna och silverlöken i stekpanna och ställ dem åt sidan. En halvtimme innan grytan är färdig slår du i champinjoner och lök. Klipp över bladpersilja.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben