Boeuf haché à la Belgique

Serverar: 6 portioner

En gång i urtiden var jag i Belgien och studerade. Vid ett tillfälle var jag bjuden hem till en familj på grillfest och blev serverade dessa läckra biffar. Jag har nu satt samman ett recept och anpassat för svenska råvaror.

Ingredienser

  • Boeuf haché
  • 800 g nötfärs
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk muskot
  • Carrottes à la Belgique
  • 3-4 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
    2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
    3. Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
    4. Hacka persiljan fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot.
    5. Dela färsen i 6 lika stora delar och forma stora biffar som grillas cirka 10 minuter på varje sida.
    6. Servera biffarna med morötterna och pommes frites. Gott att ha till är också Tobbes aioli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben