Carrottes à la Belgique
Serverar:
4-6 portioner
Riktigt goda blir morötter tillagade så här. Kan även göras med svartrot.
Ingredienser
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
Instruktioner
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
Servera morötterna till stekt eller grillat kött med kokt potatis eller pommes frites.
Liknande recept
Boeuf haché à la Belgique
6
Kebabgryta á la Yngve
4.2
30 min
4
62
Ris à la Malta
4.6
4
4
Rostbiff à la wok
15 min
4
Minivårrullar á la Lena
Blinier á la Lena
4
4
Hummersoppa á la Lena
4
Biff à la Lindström
4.8
4
4
Fläskfilégryta à la Ulrika
4.9
35 min
4
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!