Färs jambalaya

Serverar: 4-6 portioner

Färs Jambalaya

Ingredienser

  • Ca 600 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk curry
  • Matfett till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk flytande honung
  • Kajennpeppar
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 liten burk osötade ananasringar
  • Ca 100 g jordnötter
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla paprika och purjo. Fräs dem i matfett några minuter. Ta upp dem. Fräs ett par msk matett tillsammans med curryn i grytan. Tillsätt färsen och bryn, smula inte sönder den för mycket. Lägg tillbaka grönsakerna i grytan och rör om då och då tills färsen är genomstekt och grönsakerna har mjuknat.
    2. Vspa grädden och blanda i chilisås, buljong och kajennpeppar. Blanda färsen med skalade räkor, ananasbitar och jordnötter. Spara lite till garnering. Vänd ner chiligrädden och värm försiktigt någon minut. Rör inte för mycket. Strö öveer garneringen och servera genast med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben