Färs med svamp och risgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 dl ris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 400 g blandfärs eller nötfärs
  • 200 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 1 påse Bearnaisesås
  • 1 dl creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den mjuk och genomskinlig i olja, tillsätt riset och fräs tillsammans i en minut. Häll på buljongen och koka riset i 20 minuter under lock. Fräs färsen i lite smör tills den är brun och smulig. Skiva champinjonerna och fräs hastigt i en het panna,krydda färs och svamp med salt och peppar. Tillaga såsen efter anvisningar på paketet blanda ner cremefraiche i såsen.Koka upp till den är lös. Sätt ugnen på 225 g smöra en ungsäker form. Bred ut riset i botten på formen och häll krossade tomater över, täck med färsen och championerna. Häll såsen över bred ut ställ formen i ungnen och gratinera i 20 minuter tills rätten är genom varm och såsen börjar få färg.
    2. Servera med en sallad och ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben