Färs- och löksoppa

Serverar: 4 portioner

Ännu en god soppa

Ingredienser

  • 300 g blandfärs
  • 500 g gul lök
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 1/2 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar (stora)
  • Ca 1 tsk salt
  • 1/2 tsk smulad timjan
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 msk äkta soja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk, gyllengul och glansig i lite matfett. Ta upp löken och bryn ytterligare lite matfett, som färsen fräses i tills den fått fin färg. Smula inte sönder färsen för mycket, då blir soppan grynig.
    2. Lägg tillbaka löken och slå på vatten. Tillsätt smulad tärning, kryddor och soja. Koka sakta ca 10 minuter. Servera soppan med vitlökskryddad majonnäs och klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben