Färs- och svampcannelloni med marsalavin

Serverar: 6 portioner

Gör gärna köttfärsröran och béchamelsåsen en dag i förväg. Förvara övertäckt i kylskåp. Lägg sedan ihop rätten samma dag som den ska serveras och gratinera i ugnen. Servera med fänkålssallad.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 300 g svamp, t ex champinjoner och portabello
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g blandfärs
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 g ricottaost
  • 18 färska lasagneplattor (ca 325 g)
  • Béchamelsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl marsalavin
  • Gratinering
  • 2 msk riven parmesanost
  • Tillbehör
  • krispig fänkålssallad
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Finhacka lök och svamp och fräs i smör och olja i en rymlig stekpanna ca 2 minuter under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt köttfärs och stek den klar under omrörning. Häll över i en bunke och låt svalna något.
    2. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och låt det sjuda under omrörning ca 1 minut. Vispa i mjölken, salta och peppra. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme 3-4 minuter. Tillsätt marsalavinet och ställ kastrullen åt sidan så länge.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite av såsen på botten av en form, ca 25 x 30 cm. Rör ner basilika, muskot och ricottaost i köttfärsen.
    4. Dela ev lasagneplattorna i 18- 20 cm långa bitar. Fördela köttfärsblandningen på plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem med skarven nedåt i formen.
    5. Häll på resten av béchamelsåsen och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 min. Servera med krispig fänkålssallad.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben