Färs på landgångsbröd

Serverar: 8-10 portioner

Läcker färsblandning på landgångsbröd. Inget ska brynas, bara blandas och smetas på brödet!

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 4 skivor landgångsbröd
  • 2 dl hackad gul lök
  • 2 dl finskuren saltgurka
  • 1 dl syltlök
  • 3 msk kapris
  • 1 ägg
  • 3-4 dl mellangrädde
  • salt och svartpeppar
  • 3-4 tomater
  • Kryddsmör
  • 3 msk smör
  • 3 msk finklippt persilja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Att pensla med
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk chilisås eller ketchup
  • Instruktioner

    1. 1.Blanda nötfärsen med den hackade löken, gurkan, syltlöken, kaprisen, ägget och grädden. salta och peppra. 2. Doppa tomaterna i hett vatten och dra av skalet. Hacka dem ganska fint. 3. Rör ihop kryddsmöret 4. Blanda ihop ingredienserna till penslingen. 5. Lägg brödskivorna på bakpappersklädd plåt och fördela färsen på dem. 6. Gör en fördjupning mitt på varje längd. Pensla över det hela. Fyll "dikena" med de hackade tomaterna och fördela kryddsmöret över. Så här långt kan du förbereda. När det är dags att äta så ställ in plåten i 200-225 gradig ugn i 15-20 minuter.
    2. Servera med en krispig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben