Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs

Serverar: 4 portioner

En bra bjudrätt där det mesta går att förbereda. Squashen steks i ugnen strax innan gästerna kommer.

Ingredienser

  • 450 g finmald nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 inlagda rödbetor
  • ½ dl kapris
  • 4 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Fylld squash
  • 1 squash, 350 g
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl sötmandel
  • 1 tomat
  • 50 g marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivor formfranska
  • 1 tsk finhackad dragon
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • ½ tsk salt
  • Gravade tomater
  • 500 g blandade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • Örtmajonnäs
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk senap
  • 2 äggulor
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetorna. Blanda färsen med lök, rödbetor, kapris, äggulor, senap, salt och peppar. Forma till fyra stora biffar.
    2. Squash: Sätt ugnen på 200 grader. Skär squashen mitt itu och sedan på längden. Gröp ur fruktköttet och hacka det. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka mandeln. Tärna den färska tomaten. Strimla de soltorkade. Fräs squashinkråm, lök, vitlök, mandel och tomater i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
    3. Rosta brödet och riv det på rivjärn eller finhacka. Blanda grönsaksfräset med brödet. Blanda i örterna och smaka av med salt.
    4. Ställ squashbitarna i en ugnssäker form. Fyll dem med grönsaksfräs. Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter.
    5. Tärna eller halvera tomaterna. Blanda dem med salt och socker.
    6. Blanda örter, vinäger, senap, äggulor och salt med mixerstav. Tillsätt oljan, lite i taget, och mixa till en tjock majonnäs.
    7. Stek biffarna i olja i en stekpanna ca 6 minuter på varje sida. Servera med squash, tomater och örtmajonnäs. Garnera med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben