Färsbiffar med grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Husmanskost men ack så gott!

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond, konc
  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt, knappt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Grönpepparsås
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk kalvfond, konc
  • 2 msk brun maizenaredning
  • 1,5 msk torkad grönpeppar, krossad
  • Salt att smaka av med
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
    2. Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
    3. Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
    4. Grönpepparsås: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
    5. Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter. Servera biffarna med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    3.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Pirkko 10 mars 2011

    Tack för receptet, den var jättegott! Görs flera gånger. 5 poeng

    mysan48 14 juni 2012

    Så smaskigt goda!! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben