Färsbiffar med grönsaker och pesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagat och mycket gott!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 stort ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 1 tsk soya
  • Smör till stekning
  • 1 broccolibukett
  • 150 g sockerärtor
  • 2 tomater
  • 50 g riven parmesan
  • 1 ask frusen basilika
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt stå i 5 min. Under tiden så blandar du ihop parmesan, basilika, olivolja och salt till en pestoröra och ställer åt sidan. Blanda i köttfärsen i ägg och ströbrödssmeten och knåda till en jämn smet. Forma till 8 små eller 4 stora biffar Stek på mellanhög värme 3-4 minuter på varje sida.
    2. Bryt broccolin till små buketter. Koka sockerärtor och broccoli i 3-4 min i saltat vatten. Dela tomaterna grovt. Blanda pestoröran med grönsakerna och smaka av med lite salt. Servera med ris eller kokt potatis, men det behövs inte.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    renlund68 19 augusti 2009

    Var och handlade och skulle köpa en påse frysta grönsaker till pannbiffen. Tittade på innehållsförteckningen oh såg att det bara var en massa extrakt,e-nummer och tillsatser Köpte ingredienserna och gjorde själv lika billigt och mycket godare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben