Färsburgare med marinerad fetaost

Serverar: 4 portioner

Hemmagjorda hamburgare där färsen blandas med fetaost som snabbmarinerats i olivolja, vitlök, citron och peppar.

Ingredienser

  • Marinerad fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Finrivet skal av ½ citron
  • ½ krm svartpeppar
  • 50 g fetaost
  • Burgare
  • 300 g lamm- eller nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • Tillbehör
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 4 msk créme fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 8 skivor franskbröd
  • 4 salladsblad
  • Instruktioner

    1. Blanda olja, persilja, pressade vitlöksklyftor och peppar. Grovhacka fetaosten och blanda i den. Låt marinera ca 5 minuter.
    2. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Arbeta in den marinerade fetaosten och forma till fyra burgare. Stek dem i olja 3-4 minuter per sida.
    3. Skala och skär rödlöken i skivor, skär tomaterna i skivor. Blanda créme fraiche med chilisås. Rosta franskbrödet. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, sallad, lök, tomater, burgare och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    andcam 9 april 2010

    Den godaste hamburgaren jag någonsin ätit, helt fantstisk! //Camilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben