Färsburgare med marinerad fetaost
Hemmagjorda hamburgare där färsen blandas med fetaost som snabbmarinerats i olivolja, vitlök, citron och peppar.
Ingredienser
Marinerad fetaost
1 msk olivolja
3 msk hackad persilja
2 vitlöksklyftor
Finrivet skal av ½ citron
½ krm svartpeppar
50 g fetaost
Burgare
300 g lamm- eller nötfärs
1 ägg
½ tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Tillbehör
1 rödlök
2 tomater
4 msk créme fraiche
1 msk chilisås
8 skivor franskbröd
4 salladsblad
Instruktioner
- Blanda olja, persilja, pressade vitlöksklyftor och peppar. Grovhacka fetaosten och blanda i den. Låt marinera ca 5 minuter.
- Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Arbeta in den marinerade fetaosten och forma till fyra burgare.
Stek dem i olja 3-4 minuter per sida.
- Skala och skär rödlöken i skivor, skär tomaterna i skivor.
Blanda créme fraiche med chilisås.
Rosta franskbrödet.
Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, sallad, lök, tomater, burgare och sås.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Den godaste hamburgaren jag någonsin ätit, helt fantstisk! //Camilla