Marinerad fetaost

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt till buffén,grillet och som tilltugg.

Ingredienser

  • 200 g fetaost
  • 1 röd chilipeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk Provencale örtkryddor
  • 2-3 dl god olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    Dela fetaosten i tärningar. Kärna ur chilipepparn och skär den i små strimlor, skala vitlöksklyftorna. Lägg fetaostenvitlöken och chilipepparn i en burk med tättslutande lock. Blanda marinaden och häll den över fetaosten. Låt den stå och dra några timmar, gärna ett dygn innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JulleRull 17 maj 2010

    kan man använda marinaden igen. när man vill fylla på med fetaost, när den är slut?

    Disen 17 maj 2010

    Jag testade och hade den i ca 3 veckor i en burk med tättslutande lock. Jag fick fylla på med lite mer olja så det täckte osten. Kanske kan du ha den längre än så. Lukta och smaka dig fram. Lycka till.

    Relaterade Artiklar

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Lax
    Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben