Färsfylld paprika

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Som vanligt, man tar vad man har. Och ibland blir det jättegott!

Ingredienser

  • 200 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor eller ½ vitlök solo
  • 1 spansk peppar eller annan chili efter smak (t.ex ½ tsk chiliflakes)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 dl okokt mathavre
  • 3 stora röda paprikor
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning av valfri sort
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Strimla salladslöken, finhacka vitlök och chili. Stek i matfettet tillsammans med kycklingfärsen ca 5 minuter och krydda med salt och peppar. Koka mathavren 10 minuter enligt anvisning på paketet. Blanda den sedan med kyckling-lökfräset. Dela paprikorna på längden och sjud 3 minuter i buljongen. Låt dem sedan rinna av i ett durkslag. Lägg paprikahalvorna i en ugnsfast form och fördela fyllningen. Toppa med den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 10-15 minuter tills osten smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben