Färsfyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den här rätten brukade min mamma Maivi laga när vi barn bodde hemma. Köttfärsen går att byta ut mot quornfärs.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 msk hackad färsk chili
  • 2 dl kallt kokt ris
  • 2 ägg
  • 4 paprikor
  • 1200 g krossade tomater på burk
  • ½ dl färsk basilika
  • 4 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • ½ dl ketchup
  • 2 msk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl rött vin
  • 4 port matris
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med kryddorna, det kokta riset och äggen. Rensa ur paprikorna och fyll dem med färsen. Om det blir färs över gör stora bollar av dem.
    2. Ta en stor kastrull eller gryta. Häll i de krossade tomaterna i den tillsammans med basilikan, löken, vitlök, ketchup, soja, buljongtärningen och vinet. Låt detta puttra ca 20 minuter.
    3. Sätt sedan ned paprikorna och köttfärsbollarna i tomatsåsen och låt dem puttra på medelvärme i minst 45 minuter. Om du har en spis upp till 12 på numreringen på plattans värme - sätt värmen på 6:an. Koka matriset enligt förpackningens anvisning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben