Färsfyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

En trevlig rätt att bjuda vännerna på. Allt går att förbereda och behöver bara ugnsgratineras.

Ingredienser

  • 4 stora röda eller gröna paprikor
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 gula lökar
  • 3 hg köttfärs
  • 1 äggula
  • Ca 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Margarin till formen
  • Ev tomatjuice eller buljong
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skölj paprikorna, skär bort hatten och ta bort kärnorna.
    2. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter.
    3. Skala och hacka löken fint.
    4. Blanda ner färsen, löken och äggulan i ströbrödsblandningen och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med salt och peppar.
    5. Fyll paprikorna med färsen. Lägg dem i en smord ugnssäker form och stek dem i ugn 30-40 minuter.
    6. Ös med spadet som bildas och späd gärna med lite tomatjuice eller buljong. Strö över lite riven ost mot slutet av stektiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben