Färsiga muffinsgrottor

Serverar: 4 portioner

En variant på köttfärslimpa med couscous istället för ströbröd

Ingredienser

  • 700 g nötfärs
  • 2 ½ dl vatten
  • 4 msk couscous
  • 2 tsk salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 ägg
  • 100 g ädelost
  • 6 skivor bacon
  • Instruktioner

    Gräddas i muffinsplåt för stora muffins Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och slå det över couscousen. Låt svälla 10 minuter. Blanda färsen med kryddor. Tillsätt ägg. Dela osten i 6 kuber och runda till dem lite. Blanda färsen med couscousen och det vatten som ej sugits upp. Forma 6 biffar av färsen och lägg en ostbit på varje och vik över färsen. Forma till stora bollar. Linda en baconskiva om varje bulle och lägg i muffinsformarna . Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt dem stå ett par minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben