Färsiga oxrulader

Serverar: 4 portioner

Oxrulader hör till de verkliga husmansfavoriterna. Prova den här snabba varianten med nötfärs och middagen är gjord på ett kick!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1/2-1 burk ansjovisfilé (à 125 g)
  • 2 msk hackad persilja
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sås
  • 2 dl vatten eller vatten och vitt vin
  • 1 dl mellangrädde
  • 1-2 msk ansjovisspad
  • 1 msk soja
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1/2-1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör tills den är mjuk. Hacka ansjovis och tillsätt den samt persiljan. Låt svalna.
    2. Blanda färsen med 1/2 tsk salt och 1 /2 tsk peppar. Dela färsen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund platta, lägg fyllning i mitten av varje platta, vik upp färsen runt fyllningen och forma till biffar.
    3. Stek biffarna i brynt matfett i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Ta upp dem.
    4. Koka upp ingredienserna till såsen. Red av med majsstärkelse och lägg ner ruladerna att puttra några minuter.
    5. Bjud med potatis, inlagd gurka och sallad.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 18 oktober 2008

    Smällgott! Allesverloren Tinta Barocca (nr 12002) från Sydafrika för 109:- till gjorde inte saken sämre... dyrt men ett favoritvin!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben