Oxrulader

Serverar: 4 portioner

Kan förstås göras på älgkött också. Kan fyllas med allt möjligt gott - eller inte fyllas alls. Skyn blir både riklig och god, räcker till massor med sås.

Ingredienser

  • 8 st stora skivor lövbiff
  • salt
  • peppar
  • 50 gram matfett att steka i
  • 5 dl kokhett vatten ca
  • Fyllning 1
  • 1 dl (drygt) leverpastej som rörs ut med 1 liten krossad vitlöksklyfta . Om pastejen är hård , häll i några droppar grädde
  • Instruktioner

    1. 1. Bred ut köttskivorna och torka av dem om det behövs. 2. Salta och peppra. OBS inte så mycket salt om du har en salt fyllning i. 3. Lägg på fyllningen. Rulla ihop. Vik in kortsidorna när du rullat halvvägs. Fäst ihop med steknålar eller tandpetare. 4. Bryn ruladerna i stekgryta eller stor stekpanna. Späd med det heta vattnet och låt småputtra under lock i ca 40 minuter. 5. Sila av skyn, späd med grädde och en klick svartvinbärsgelé. 6. Red med vanlig mjöl/vattenredning eller mörk maizena. Smaka av med salt och peppar om det behövs. 7. OBS! Sätt samma antal tandpetare i varje rulad och tala om för matgästerna att det antalet ska de plocka ur innan de får börja äta. Rätt ruggiga olyckor har hänt med svalda halva tandpetare.
    2. Serveringsförslag Kokt potatis, kokt grönsak eller enkel sallad, inlagd gurka, gelé

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben