Svampfyllda oxrulader med gräddsås

Serverar: 4 portioner

Toppengott! Oxrulader är en svensk klassiker! Här med champinjonfyllning.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor nötinnanlår à 100 g
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • Smör att bryna i
  • Fyllning
  • 1/2 dl ströbröd
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • 1 ägg
  • Gräddsås
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • Tillbehör
  • Morötter, efter behag
  • Brysselkål, efter behag
  • Blomkål, efter behag
  • Instruktioner

    1. Ansa och finhacka champinjonerna och skala och hacka löken fint. Fräs champinjoner och lök i smör.
    2. Vispa upp ägget i en skål och blanda ner ströbröd, champinjoner, lök, salt och peppar. Arbeta ihop till en massa.
    3. Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och bind om med garn eller stick in en tandpetare. Bryn ruladerna runt om, krydda med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Pudra över mjölet, häll på buljong och grädde och tillsätt soja, salt och peppar. Koka upp och koka sakta under lock tills köttet är mört ca 45 minuter.
    4. Ta bort snöret eller tandpetarna från köttet och servera ruladerna med kokta grönsaker. Vi valde blomkål, brysselkål och morötter.
    5. Kokt potatis eller ris passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben