Färsk pasta med kryddig grönsakssås

Serverar: 4 portioner

Det är såsen som gör den här rätten. Den passar utmärkt till alla former av pasta och smakar även gott till ris. Servera med färsk-riven parmesanost.

Ingredienser

  • 300 g färsk pasta
  • 1 gul lök
  • 200 g skivade djupfrysta champinjoner
  • 1 msk neutral olja
  • 1/2 aubergine
  • 1 paprika
  • 125 g djupfrysta ärter
  • 2 msk ketjap manis (indonesisk soja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk röd vinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk tomatpurè
  • Tabasco eller sambal oelek
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Finhacka den gula löken. Fräs lök och skivade champinjoner i oljan. Tärna auberginen och paprikan. Rör ner i svampfräset.
    2. Rör samman soja, vinäger, socker, tomatpurè och kryddor. Pressa ner vitlöken. Blanda i vattnet. Häll såsen över grönsakerna och låt allt puttra i 5 minuter.
    3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    4. Rör ner ärterna i såsen.
    5. Servera genast med färskriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben