Pasta med grönsakssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god grönsakssås

Ingredienser

  • Pasta 4 port
  • olja
  • Champinjoner
  • 1 kruka basilika
  • 1 ask färsk babyspenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st chilifrukt
  • ½ st paprika av röd, gul och grön
  • 1 ask babytomater
  • ½ purjolök
  • 1 paket Mozzarella i bit
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 dl solrosfrön (skalade)
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 citron
  • 1-3 msk chilisås
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl vatten från pastavattnet
  • Instruktioner

    Koka pastan i saltat vatten. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Stek sedan champinjoner med paprikan i oljan. Pressa i vitlöken och chili (ta bort fröna) och låt fräsa en stund och krydda med salt och peppar. Lägg sedan i skivad purjolök, babytomater och spenat. Blanda i crème fraiche, chilisås, dijonsenap och vatten i pannan. Låt småputtra i cirka tio minuter med en buljongtärning i såsen. Lägg i mozzarellan så att den smälter. Pressa citron över såsen. Hacka basilikan och strö över. Toppa med solrosfrön. Servera med pasta

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pasta med grönsakssås
    Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av z...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben