Färska bär med fläderzabaglione

Serverar: 4 portioner

En god variant på den italienska desserten.

Ingredienser

  • Zabaglione
  • 4 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1 1/4 dl outspädd flädersaft
  • Servering
  • Färska bär, t.ex. jordgubbar och blåbär
  • Florsocker
  • Mandelbiscotti
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser till zabaglionen i en värmetålig skål. Koka upp vatten i en kastrull och ställ skålen över kastrullen i vattenbad. Vispa under uppvärmning tills krämen tjocknar. Ta bort skålen från kastrullen och vispa ytterligare någon minut.
    2. Fördela såsen i fyra glas och toppa med de färska bären. Pudra lite florsocker över. Servera med mandelbiscotti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben