Färskaka med spagetti

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lätt, billigt och jättegott

Ingredienser

  • 200 g spagetti
  • Vatten
  • 1 msk salt
  • Smör eller margarin
  • 1 dl riven ost
  • Köttfärskaka
  • 300 g köttfärs
  • ¾ tsk salt
  • 1½ krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk mejram
  • 1 ägg
  • 1½-2½ dl grädde
  • 3-4 tomater i skivor
  • Riven ost
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° Koka spagettin i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av och blanda den med en klick smör eller margarin och riven ost. Bred ut ostspagettin i en smord eldfast form.
    2. Rör ut köttfärsen till en lös smet med kryddor, ägg och grädde. Bred ut den ovanpå spagettin och sätt in formen i ugnen. Lägg på tomatskivor efter ca 10 minuter. Strö på lite riven ost och grädda tills färsen är väl genomstekt.
    3. Garnera med persiljekvistar vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben