Färskostfylld lax

Serverar: 4 portioner

Lax fylld med färskost med pepparrot.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 600 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1 squash
  • 1 gul paprika
  • 100 g färskost med pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 1 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Lägg i en form och blanda med olja. Stek i 225 grader, 10 minuter.
    2. Tärna squash och paprika. Stek tillsammans med potatisen i 5 minuter.
    3. Dela laxen i portionsbitar. Skär ett snitt mitt i varje laxbit. Rör ihop färskost med hackad gräslök och fördela i laxen. Spara eventuellt lite och garnera laxen med.
    4. Lägg laxbitarna ovanpå grönsakerna och häll på vinet. Tillaga i ytterligare 7 minuter tills laxen är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben