Färskostglass med hallon

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 5 timmar

Lättgjord glass där det inte behövs någon glassmaskin.

Ingredienser

  • 200 gr philadelphiaost
  • 3 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 2 dl hallonpure (mixade, passerade hallon)
  • Instruktioner

    1. Vispa färskost, äggulor och socker. Vispa upp äggvitorna i en separat bunke. Vispa därefter upp grädden i ytterligare en annan bunke... (Många bunkar nu .. :)) Vänd ner vaniljsocker, salt, hallonpure och grädde i äggulesmeten. Vänd sist i äggvitan och rör om till en jämna massa.
    2. Frys in glassen i ca 5 timmar och servera med färska hallon och maränger.
    3. Denna glassen går givetvis att göra med andra bär än ovan beskrivna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben